Houten 3D puzzel maken

houten 3d puzzels maken

DIY houten 3D puzzel maken

Wat is een 3d puzzel? Een 3d puzzel bestaat uit één of meerdere platte bouwplaten waarmee je zelf een puzzel in elkaar zet. Als gevolg daarvan ontstaat een puzzel met 3d dimensie. In de vrije handel zijn diverse 3d puzzels verkrijgbaar met materialen als kunststof, karton of als houten triplex bouwplaten. Bij 100% HOUT zijn deze 3d puzzels, ook wel bouwpakketten genoemd, vervaardigd uit voorgestanste (voorbewerkt en gesneden) houten onderdelen.

Zodoende bestaat elk bouwpakket bij ons uit de webshop uit 1 tot +-11 triplex houten bouwplaten. Ofwel met deze bouwplaten hoef je de al voorgestanste onderdelen er enkel voorzichtig uit te drukken met een snijmesje. Elk bouwpakket bevat een voor en achterzijde. Op de voorzijde is te zien het eindresultaat van de 3d puzzel. Op de achterzijde het nummeringssysteem.

Met laatstgenoemde schrijf je als eerste met potlood de cijfers op alle onderdelen. Herhaal dit voor elke bouwplaat. Ter illustratie begin je per bouwplaat om de onderdelen in elkaar te schuiven.

Een bijgevolg hiervan is dat deze 3d puzzels qua moeilijkheid aanbevolen wordt voor de leeftijd vanaf 7 jaar. Heb je niet genoeg geduld? Filter dan alleen op deze houten 3d puzzels waarvan een stap voor stap handleiding beschikbaar is. Met deze houten bouwpakketten kun je via een instructiefilmpje alle stappen eenvoudig doorlopen. Eventueel kun je de stappen pauzeren op je desktop, laptop of tablet. Om vervolgens de volgende dag weer verder te gaan.

Tips voor beginners

Het klinkt misschien niet logisch. Maar pas nadat je alle onderdelen in elkaar gezet hebt. Raden we je ten eerste aan om deze te lijmen. Dit omdat je dan zeker weet dat je het bouwpakket goed in elkaar hebt gezet. Ten tweede, laat de verf 45 minuten drogen. Ten slotte kun je ervoor kiezen om zelf de 3d puzzel te gaan verven en vernissen. Hierdoor gaat de puzzel langer mee. Conclusie:”Voor het mooiste resultaat, raden we je altijd aan om het bouwpakket te lijmen en te vernissen”.

Bekijk de top 30 bouwpakketten

Bekijk de nieuwste producten